Yük Asansörleri Ne İşe Yarar?
Yük asansörleri, ağır yük ve malzemeyi katlar arasında güvenli bir şekilde taşımak için kullanılan endüstriyel asansörlerdir. Bu asansörler fabrikalar, inşaat alanları, alışveriş merkezlerinin sevkiyat alanları ve depolar gibi sıkça ağır yük taşınması gereken yerlerde kullanılır.
Endüstriyel asansörler; yük asansörleri ve kaldırma platformları olmak üzere ikiye ayrılır. Peki, yük asansörleri ve kaldırma platformları arasında işlevsel bir fark mı? Elbette, kaldırma platformu sadece yükleri taşırken yük asansörleri, yükle birlikte yükü taşıyan personeli de güvenle taşır.
İş Kazası Riskini Azaltın
Düzenli olarak ağır malzemeleri kaldırıp taşımak kas/iskelet sisteminin akut ve/veya kronik fonksiyonel bozukluklarına ve hastalıklarına neden olur. (1) Bunlar; akut kesik, kırık veya çıkıklar, omurga bozuklukları, omuz-kol bölgesi bozuklukları, el bileği kemiği bozuklukları, kalça, diz, ayak bileği ve bölgeleri bozukluklarıdır.
Günün getirdiği yorgunluk ve çalışma sürecinde oluşan rahatsızlıklarla beraber çalışanların verimi düşer. Günün sonunda çalışanlar iş kazalarına daha yatkın olurlar. Sektörlere göre ölümlü iş kazası oranlarına baktığımızda depolama ve inşaat sektörünün ilk 5’te yer aldığını görüyoruz. (2) 2018 yılında Türkiye’de çalışırken iş kazası geçirmiş kişi sayısı 431.276 ve ölümle sonuçlanan iş kazası geçiren kişi sayısı 1.542’dir. Bu iş kazalarının başlıca nedenleri arasında; bedenin fiziki bir baskı altında kalması, düşme ve sıkışma yer alıyor. Bu kazalar kaçınılmaz değil. Çalışanları güvende tutmanın en etkili yollardan biri doğru ekipman kullanmaktır. Yük asansörleri iş yükünün büyük bir çoğunluğunu çalışanların omuzlarından alır. Daha da iyisi, asansörler yorulmaz.
Verimliliği ve Üretkenliği Artırın
SNC Asansör olarak verimliliğinizi artıracak uygulamalarımızdan biri üretim sürecinin aksamasını engelleyen kontrollü kullanım. Fabrikaların kartlı geçiş sistemlerinin asansör içine entegre ederek yük asansörlerinizde kontrollü kullanım imkanı sağlıyoruz. Kontrollü kullanım uygulaması çalışanlarınızın daha güvenli ve daha üretken olmasını sağlayarak işlerini en iyi şekilde yapmalarına olanak tanır. İş süreçlerinizi iyileştirmek karınızı yükseltecektir.
Hidrolik Yük Asansörleri
Yük asansörlerinde mekanizma olarak hidrolik yük asansörü ve makineli yük asansörü türlerini kullanıyoruz. Hidrolik asansörleri, 8 veya daha az katlı binalarda güvenle kullanabiliyoruz. Bu asansörler; makine dairesi istememesi, sessiz çalışması, yük taşımadaki hünerleri ve periyodik bakım masraflarının daha az olması avantajları sebebiyle çok tercih ediliyor.
Yük Asansörlerinin Periyodik Bakımı
(3) Yük asansörlerinin kabin veya platform boyutları ve motor güçleri, taşınması gereken en büyük yük miktarına göre belirlenir. Yük asansörlerinde sabit bir çalışma mesafesi söz konusu olmakla birlikte insan asansörlerine nazaran kullanma sıklığı oldukça yüksektir. (4) Özellikle büyük yükleri rahatlıkla katlar arasında taşıyabilmesi için tasarlanmış olan bu asansörlerde, yük yükleme ve boşaltma esnasında yapılabilecek veya fazla yük taşınmak istenmesi nedeniyle oluşabilecek uygunsuzluklar neticesinde asansör parçalarında deformasyon oluşma ihtimali yükselmektedir. Tüm bu nedenlerle yük asansörlerinin periyodik bakım ve onarımları, güvenlik açısından aksatılmaması gereken bir durumdur.
Farkımız Tecrübemiz
Bilgi ve deneyim söz konusu olduğunda, SNC Asansör başvurulacak doğru adres. Türkiye’de birkaç tane bulunan 15 tonluk asansörlerden birini biz yaptık. Gururla anlattığımız 7,5m x 2,5m büyüklüğünde asansörümüz şu anda aktif olarak kullanılıyor. SNC Asansör olarak seçeceğiniz malzeme ve boyuta uygun teklif, binanızın mimarisine uygun üç boyutlu modelleme, Avrupa standartlarına uygun tasarım, montaj ve 7/24 arıza ve bakım hizmetlerimizle işinizi olabilecek en iyi hale getirmenize yardımcı olmaya hazırız.