Dışarıdan Asansör
İmal edildiği ilk dönemde yalnızca yapım aşamasında asansör olmayan binalar için kullanılabilen dışarıdan asansör uygulaması günümüzde gelindiğinde ise çok daha geniş bir kullanım alanına sahiptir. Artık yalnızca asansör ihtiyacını karşılamanın yanında binaların dış cephesine de estetik bir görünüm kazandırma amacıyla da tercih ediliyor.
Çeşitli nedenlerle inşa sırasında asansör kurulmayan, özellikle eski yapım binalarda, asansör ihtiyacını karşılamak için teknolojinin imkanlarından faydalanılıyor. Eski binalarla da sınırlı kalmayan dışarıdan asansör kullanım alanları iki veya daha yüksek katlı villa tipi konutlarına kadar genişliyor.
Özellikle yaşlı ve engellilerin yaşadığı binalarda tercih edilebilirliği ön plana çıkıyor. İç asansörü bulunmayan binaların erişilebilir hale getirilmesinin modern formülü olarak dışarıdan asansör kurulumu tercih ediliyor. Engelli ve yaşlılar için bir zorunluluk haline gelen dışarıdan asansör, diğer bina sakinleri içinse estetik bir görünüm ve faydalı bir kullanım sağlıyor.
Son dönemde ise güvenlik, estetik ve konforu bir arada sağlaması nedeniyle eski evlerin yanında yeni inşaatlarda tercih edilir hale gelmiştir. Bina içinde yer kaplayan makine dairesi, asansör boşluğu gibi alanların kullanılabilir olması nedeniyle müstakbel bina sakinleri müteahhitlerinden dış asansör talep edebilmektedir.
Dışarıdan Asansör Kurulumu
Teknik olarak iç asansöre göre daha az gereksinimi olması dışarıdan asansör kurulumu için avantaj sağlamaktadır. Özellikle maliyet açısından kârlı olması ve sonradan da yapılabiliyor oluşu, dışarıdan asansörün kullanımı günden güne yaygınlaştırmaktadır. Bina içi asansör kurulurken yaşanan sorunların ortadan kaldırılmasını sağlayan bina dışından asansör kullanışlı ve konforlu bir seçenek olarak sektörde yerini almış durumda.
Öncelikli olarak kuyu dibi yetersizliği sorunu yaşanmaması, dışarıdan asansör tercihini ön plana çıkaran önemli etkenlerden birisidir. Ayrıca bina içinde yer kaplamasının da önüne geçilerek yaşam alanlarının genişlemesine olanak sağlar. Bununla birlikte makine dairesi yerinin olmayışı da artık binaların asansör sahibi olmasına engel oluşturmuyor.
Çelik konstrüksiyon yapımı hazır kuyu üzerine inşa edilir ve içten motor pompa takımları monte edilerek ayrıca makine dairesine ihtiyaç duyulmaz. Bunlara ek olarak son teknoloji fren sistemleri sayesinde duruş ve kalkışlarda içerisindekileri sarsmayan bir kullanım sağlar.
Dışarıdan Asansörün Avantajları Nelerdir?
Kurulum amaçları aynı zamanda dışarıdan asansörün avantajları başlığını da oluşturmuş olur. Buna göre:
- Maliyeti düşük olması
- Bina içinde asansör boşluğu ve makine dairesi gibi yerlerin işgal edilmemesi
- Binanın tasarımında yer almadığı halde sonradan yapılabiliyor olması
- Mevzuat gereği ayrıca ruhsat gerektirmemesi
- Asansör kurulumuna engel olan sorunların dışarıdan asansör için engel teşkil etmemesi
- Bina ve villalar için estetik bir görünüm sağlar
- Yüksek katlara ulaşabilmesi
- Emniyetli bir sistem olması
- Konforlu ve güvenli bir taşıma sağlaması
Dışarıdan Asansör Fiyatları
Bina dışı asansör yapımı görece kolay olduğu için fiyatlarının da aynı doğrultuda olduğunu söylemek mümkündür. Elbette farklı değişkenlerin etkisiyle rakamların değişmesi söz konusudur. Kullanılacak olan malzeme türü, asansör katı, tercih edilecek boya ve yapılan işçilik gibi önemli etkenler dışarıdan asansör fiyatları üzerinde doğrudan etkiye sahiptir.
En uygun fiyatlarla dışarıdan asansör yaptırmak için SNC Asansör ile tanışarak ayrıcalıklı hizmetlerden yararlanmak isteyebilirsiniz.